AFGELAST 2020 SPLASH HAASTRECHT.

Als de zomerdagen te heet worden en iedereen snakt naar een beetje verkoeling, de hittegolf een feit is zorgen wij voor nieuwe energie tijdens dit spectaculaire watergevecht. Dit is een kortdurende activiteit met verkoelende effecten.

Let op de A4 tjes op de winkelruiten, de banners bij de ophaalbrug en zorg dat je je supersooker vol water hebt. Zodra rond 19.00 de spanning oploopt en de Brug dicht gaat voor de schepen, de slagbomen weer open , zorg dan dat je je tegenstanders goed nat maakt… leuk voor jong en oud, na afloop zorgen wij voor een ijsje.
Uw presentator Leo Eras zegt het altijd, houd het vooral niet droog, maar houd de pers en de terrassen droog. Aangeboden door Stichting Classic Events Krimpenerwaard.

Bij de hefbrug over de Hollandsche IJssel aan de Veerstraat in Haastrecht gingen tientallen mensen het gevecht met elkaar aan. Een watergevecht welteverstaan. Voor de derde jaar op rij werd Splash Haastrecht weer een spetterend spektakel voor jong en oud.

Met waterpistolen in de aanslag en waterballonnen in de handen wachtten de deelnemers ongeduldig tot de brug rond 19:00 weer naar beneden ging. Dat is namelijk het startsein dat het gevecht kon beginnen. Zodra dit gebeurde, barstte het los en renden jong en oud door de straat om het andere kamp zo nat mogelijk te maken.

tekst loopt door onder foto

Net als in eerdere jaren deed ook de brandweer van Haastrecht weer mee. Een iets wat oneerlijke deelnemer, maar wel eentje die het spektakel extra leuk maakte.

tekst loopt door onder foto

Splash Haastrecht werd voor het eerst in 2016 gehouden op de laatste warme zomerdag in september. Het idee is gebaseerd op een Youtube-filmpje waarbij Amsterdamse studenten waterpistolen uitdeelden aan voorbijgangers bij een ophaalbrug. Nadat de brug weer naar beneden kwam barstte een waar waterspektakel los.

Nu na drie jaar kan het nu een ware traditie worden genoemd. De enige vereisten zijn dat er meerdere warme dagen achter elkaar zijn. Als dit het geval is wordt er kort van tevoren een oproep geplaatst op de facebook-pagina van Splash Haastrecht.

Gepubliceerd door S.C.E.K.

Wat is SCEK en wat doet SCEK ? SCEK is een stichting voor het organiseren van evenementen in de Krimpenerwaard en soms ook daarbuiten, maar vooral gezellige publieks- en/of bedrijfsevenementen in de breedste zin van het woord.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )