Vivement Valmorel La Belle 2019

Groepsfoto 2019

In 2019 organiseerde wij, vanuit onze naam, Eras Events een mooie groepsreis naar Valmorel, een Pittoresk Plaatsje in de Franse Alpen. We hadden een maximale equipe grootte van 20 voertuigen en we vertrokken uiteindelijk met 19 prachtige voertuigen.

Een tussenstop met een oldtimergroep uit Frankrijk

Vivement Valmorel la Belle vrijdag 23 augustus tot zaterdag 31 Augustus Oldtimer-auto vakantie reis naar de Franse Alpen. Doel; Het rijden van prachtige passen in de schitterende omgeving van het Pittoreske dorpje Valmorel. U zult nieuwe en oude vrienden ontmoeten en hechte vriendschappen kunnen ontstaan door deze mooie reis. Zomervakantie in Valmorel Valmorel ligt vlak bij de Beaufortain, de Lauzière en de Vanoise bergen. Dit pittoreske dorp is bekend om zijn traditionele houten architectonische kenmerken, leien bedekte daken en is volledig verkeersvrij. Tijdens het zomerseizoen zijn er een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden, zoals rotsklimmen, wandelen, paragliden en mountainbiken, om er maar een paar te noemen! Perfect voor uw zomervakantie. Valmorel serveert een prachtig landschap en biedt een uitvalsbasis voor lange wandelingen in de zonnige Franse Alpen, waar het heerlijk vertoeven is. De nabijgelegen bergen zijn te zien in de beroemde Tour de France. Ondanks dat Valmorel autovrij is lukt het Frits onze gids altijd een parade te regelen door het stadje. Ook voor dit jaar staat deze parade in de planning. Vooraf aan deze reis zullen wij elkaar treffen/ aan elkaar voorgesteld worden en vragen worden beantwoord. U ontvangt hier nog een datum met uitnodiging voor. Vakantie: Op basis van Half Pension de luxe Dag 1 is exclusief diner, voor de andere dagen ontvangt u, voorafgaand aan uw vakantie, een heerlijk keuze menu en kunt u evt. dieetwensen kenbaar maken. Uw keuze zal in het boek op naam vermeld worden en ook in de restaurants aanwezig zijn, zo hoeft u niet alles te onthouden en kan de keukenbrigade u verwennen met uw keus

Een aangeboden lunch van Valmorel.
Ruud en Marianne met hun “Heb”.

AFGELAST 2020 SPLASH HAASTRECHT.

Als de zomerdagen te heet worden en iedereen snakt naar een beetje verkoeling, de hittegolf een feit is zorgen wij voor nieuwe energie tijdens dit spectaculaire watergevecht. Dit is een kortdurende activiteit met verkoelende effecten.

Let op de A4 tjes op de winkelruiten, de banners bij de ophaalbrug en zorg dat je je supersooker vol water hebt. Zodra rond 19.00 de spanning oploopt en de Brug dicht gaat voor de schepen, de slagbomen weer open , zorg dan dat je je tegenstanders goed nat maakt… leuk voor jong en oud, na afloop zorgen wij voor een ijsje.
Uw presentator Leo Eras zegt het altijd, houd het vooral niet droog, maar houd de pers en de terrassen droog. Aangeboden door Stichting Classic Events Krimpenerwaard.

Bij de hefbrug over de Hollandsche IJssel aan de Veerstraat in Haastrecht gingen tientallen mensen het gevecht met elkaar aan. Een watergevecht welteverstaan. Voor de derde jaar op rij werd Splash Haastrecht weer een spetterend spektakel voor jong en oud.

Met waterpistolen in de aanslag en waterballonnen in de handen wachtten de deelnemers ongeduldig tot de brug rond 19:00 weer naar beneden ging. Dat is namelijk het startsein dat het gevecht kon beginnen. Zodra dit gebeurde, barstte het los en renden jong en oud door de straat om het andere kamp zo nat mogelijk te maken.

tekst loopt door onder foto

Net als in eerdere jaren deed ook de brandweer van Haastrecht weer mee. Een iets wat oneerlijke deelnemer, maar wel eentje die het spektakel extra leuk maakte.

tekst loopt door onder foto

Youtube
Splash Haastrecht werd voor het eerst in 2016 gehouden op de laatste warme zomerdag in september. Het idee is gebaseerd op een Youtube-filmpje waarbij Amsterdamse studenten waterpistolen uitdeelden aan voorbijgangers bij een ophaalbrug. Nadat de brug weer naar beneden kwam barstte een waar waterspektakel los.

Nu na drie jaar kan het nu een ware traditie worden genoemd. De enige vereisten zijn dat er meerdere warme dagen achter elkaar zijn. Als dit het geval is wordt er kort van tevoren een oproep geplaatst op de facebook-pagina van Splash Haastrecht.

Wie zijn wij, even voorstellen…

Leo Eras, 67 lentes jong. Voorzitter met een goed verhaal.
Het presenteren zit hem in het bloed net als de brandstof, want Leo is een doorgewinterde Petrolhead.
Bedenker van Haastrecht Klassiek en organisator van De Pre 67 VW show bij het Louwman museum te Den-Haag.

Frank Smit., een Rasechte Rotterdammer, afkomstig uit de Binnenscheepvaart, zelfstandig ondernemer en wijnliefhebber. Onze Penningen zijn bij hem op een veilig adres.
Rob van Zuijlen, uitbater van het Grandcafe Concordia, het tappen zit hem in het bloed door zijn Cafe de Keijzer welke jaren zijn eigendom was, altijd in voor een geintje en iemand die dag en nacht de boel op orde maakt.
Naast hem onze lieftallige Vice Voorzitter; Marjo Mulder, een creatieve duizendpoot, moeder van vele lammeren, goede ideeën vallen bij haar vanzelfsprekend uit de lucht.
Yvonne Eras, Niet alleen de vrouw van Leo Eras maar ook de vrouw die mee denkt, doet, bedenkt en uitvoert en altijd bezig is alle neuzen 1 kant op te houden. Medeorganisator van vele evenementen. Uw secretaresse staat ervoor.
Rob Glastra, hoog in leeftijd ( 76 ) en in energie, deze fotograaf in actieve dienst, legt zilver en de Rotterdamse werken op de gevoelige plaat vast, een alles doener en kunner, houd van zeilen en is ons algemeen bestuurslid.
Ad Houdijk, reus met een ruwe bolster en blanke pit. Slopen zit hem in het bloed maar doet dat wel zoals het moet. Onze coördinator voor alle landbouwvoertuigen tijdens Haastrecht Klassiek, houd van een goed gevuld bierglas en zoute pinda’s.
EEN PAAR VAN ONZE VRIJWILLIGERS, WIJ KUNNEN NIET ZONDER HEN.

AFGELAST Haastrecht Klassiek 2020 viert 75 jaar bevrijding op zondag 13 september.

Op zondag 13 september vieren wij Haastrecht Klassiek, Een mega gezellig feest welke nog altijd Gratis is voor deelnemers en Bezoekers.

Haastrecht Klassiek is een Oldtimershow welke wij nu voor de 8ste keer organiseren.

Dit jaar wordt een bijzonder feest, met prachtige legervoertuigen uit deze tijd, naast deze voertuigen mogen ook andere oldtimerbezitters zich aanmelden voor deze dag.
Maar let wel op, vol is vol en u bent pas deelnemer als u van ons een positief bericht terugkrijgt. Wij nodigen iedereen uit om in deze editie gepast gekleed te komen, want wij geven weer prachtige prijzen weg, van etentjes tot de mooiste handgemaakte prijzen. Natuurlijk rijden we ook een prachtige uitgezette route door de Krimpenerwaard, iedereen weet dat deze route elk jaar weer anders is. Na terugkomst op het Concordia Plein zet iedereen zijn wagen weer op zijn gereserveerde plaats. Elk voertuig heeft een mooi rallyschild en de voertuigen welke in de prijzen zullen vallen sieren we met een rozet die goed is voor een prijs tijdens de prijsuitreiking.

Uiteraard hebben we na afloop van de rit live muziek van de Oldtimers uit Oudewater en als klap op de vuurpijl zal SGT Wilson met zijn Andrew Sisters een spetterende show geven. De Horeca wordt verzorgd door het Grand Cafe Concordia met heerlijke spijzen en koude en warme dranken. Dit feest duurt tot een uur of 18.30.
Naast koffie met wat lekkers ontvangen de deelnemers een goodybag met Bevrijdingsverrassingen, een route en dat elk jaar unieke rallyschild.

Kom als bezoeker of deelnemer, dit evenement kan niet bestaan zonder onze sponsors, organisatie en vrijwilligers. Geef je op vanaf 1 juli bij eras.evenementen@gmail.com en voor info 0638391973

Kijk ook eens bij onze andere evenementen en vakanties.

Dit fantastische bevrijdingsfeest wordt opgeluisterd door : The Oldtimers

The oldtimers tijdens hun repetitie in Oudewater.
SGT Wilson’s Army Show

Tijdens dit bevrijdingsfeest hebben we SGT Wilson’s Army show uitgenodigd om het feest compleet te maken.

AFGELAST Tweede Paasdag, gun je kind de leukste dag. AFGELAST

DIT EVENEMENT IS WEGENS HET CORONA VIRUS AFGELAST

Op tweede Paasdag vieren we bij Restaurant de Loet in Lekkerkerk het leukste paasfeest voor de allerkleinste. Samen eitjes zoeken met ouders/verzorgers, gratis patatjes eten met kipnuggets, een kado’tje mee naar huis. Een uur pret voor de allerkleinste in de leeftijd van 1 tot 7 jaar. Wel opgeven in welke groep je wil. We hebben een groep van 10.00 uur tot 11.30 en een groep van 12.00 uur tot 13.30 . mail naar eras.evenementen@gmail.com o.v.v. naam en leeftijd kind.
Ook Rolando de Haagse ballonnenartiest komt weer mooie figuurballonnen uitdelen.
https://www.youtube.com/watch?v=bpwyS-uOUig
Mooie foto van je kind, fotograaf Rob Glastra is aanwezig.
Kinderen van 7 jaar en ouder mogen binnen een kleurplaat maken dan kunnen jongere broertjes en zusjes rustig de eitjes zoeken.
Haaspaar Leo en Yvonne en Rolando

AFGELAST Italia Varia

ITALIA VARIA KOMT TERUG IN 2021- HOUD AUGUSTUS VRIJ.

Betaalbare Oldtimer vakantie voor jou trots op wielen, van Eras. Evenementen.

GEANNULEERD – GEANNULEERD- GEANNULEERD – GEANNULEERD

Dolomieten Italië

Boek nu je Oldtimer Auto vakantie,
Ontdek het veelzijdige Italië met zijn spectaculaire vergezichten, de mooie cultuur en de temperamentvolle inwoners.

ITALIA VARIA                barstensvol vakantie variatie in 10 dagen


VOOR 2020 IS DEZE REIS GEANNULEERD IVM CORONA
WIJ WILLEN U VOOR 2021 DEZE REIS OPNIEUW AANBIEDEN.

Italië, één van de mooiste landen van Europa. Dat je niet ver hoeft te reizen om een mooie vakantie te ervaren bewijst Italië. De schoonheid van de steden, natuur of meren zijn haast niet op foto vast te leggen. Italië is echt een geval van ‘je moet er zijn geweest om de magie te voelen’.
 Elke stad is net een groot openluchtmuseum, de landschappen zijn adembenemend mooi met uitgestrekte olijfboomgaarden en bomen waar (mega) citroenen aan groeien.  Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dolomieten, Toscane of Lucca?

Stel je voor: je wordt wakker met de geur van verse koffie. In de middag laat je jezelf neerdalen op een terras om te genieten van een bord dampende spaghetti bolognese of pasta carbonara. Als de avond valt besluit jij de dag met drie vrolijke bolletjes Italiaans ijs af te sluiten. Heb jij de smaak al te pakken? Wij in ieder geval wel. Het is ook niets voor niets dat de Italiaanse keuken zo geliefd is. Of jij nu trek hebt in een pasta, een pizza of een heerlijk nagerecht: in Italië kun je het allemaal vinden. Alleen daarom al zijn wij overtuigd.

Deze fantastische autoreis mag je met je oldtimer of je klassieker doen, we verblijven in de mooiste **** hotels , rijden tussen de 100 en 250 km per dag en toeren over de leukste weggetjes van Italië. Er is genoeg ruimte je dagen zelf in te plannen om in leuke stadjes te flaneren, winkelen of een hapje te eten. Natuurlijk plannen we ook een leuke verrassing in tijdens deze reis. We gaan de heerlijkste wijnen proeven van Italië.

We trotseren de mooiste passen van de Dolomieten, zoals de Gardenapas- Paspordoi-Ceredapas, noem ze maar op, bezoeken Toscane, doen indrukwekkende plaatsen aan zoals Florence, Lucca en de prachtige Bloemen -Riviera. Dit wordt wederom een vakantie vol variatie!

Wij zullen elkaar ontmoeten in Beieren waar onze reis gaat beginnen.
Kortom, veel gezelligheid, samenhorigheid en voldoende tijd om zelf eropuit te trekken.
In mei ontmoeten we elkaar al en wordt u ontvangen met koffie en gebak en een uiteenzetting van deze reis.
Uw vakantie is niet compleet met een naslagwerk en een prachtig rallyschild, deze doen we er dan ook bij.

Voor deze fantastische 10 daagse oldtimer-auto vakantie op basis van LO ( waarvan enkele accommodaties incl. diner zijn ) betaalt u;
Prijs per Equipe ( dat zijn 2 personen plus auto ) 1550,00 euro.
Reist u liever alleen dan bieden wij u deze reis aan voor 1350,00 euro ONDER VOORBEHOUD VAN PRIJSSTIJGINGEN TOV HET CORONA VIRUS IN 2020

Info eras.evenementen@gmail.com 06-38391973
Er kunnen maximaal 20 Equipes mee.
De inschrijving start vanaf 01-01-2021

Honden zijn toegestaan op deze reis.

Sponsors, zonder kan niemand. De Horeca uitgelicht.

Onze grootste dank gaat uit naar al deze mensen die onze evenementen een warm hart toewensen, dat zijn o.a sponsors, maar ook de vrijwilligers, de uitbater van een restaurant of cafe, live muziek, verkeersregelaars, EHBO, brandweer etc, alles valt samen met een goede organisatie en een goed geoliede machine.

Klik op de link en je leert onze sponsors een beetje kennen.
http://www.hetwittehof.nl/
https://www.proeflokaalbregje.nl/uit-eten-in-haastrecht
https://www.deloet.nl/
http://www.hoteloverdebrug.nl/
https://www.theaterconcordia.nl/

Voor een heerlijke hapje, een uitgebreid diner, een overnachting, een feest of een borrel, maar ook voor een theatervoorstelling of een concert, welkom ben je altijd bij onze horeca vrienden.